Lägg till i din kalender 2017-07-03 10:15 2017-07-03 11:00 Europe/Stockholm Är pendelbåtar utan diesel och utsläpp möjliga idag?

Är pendelbåtar utan diesel och utsläpp möjliga idag? Utmaningen för stadsnära sjöfart är dubbel. Dels är den helt beroende av fossilt bränsle och dels är dagens drivlinor inte energieffektiva. Vägtransporterna elektrifieras i stor utsträckning men hur löser vi utmaningarna för sjöfarten i våra städer? Om möjligheterna som utmanar gamla tankesätt. Det industriella initiativet Emission Free…

Teaterskeppet, Teatersalongen, Visby

Är pendelbåtar utan diesel och utsläpp möjliga idag?

  • 10:15-11:00
  • Teaterskeppet, Teatersalongen, Visby


Är pendelbåtar utan diesel och utsläpp möjliga idag?


Utmaningen för stadsnära sjöfart är dubbel. Dels är den helt beroende av fossilt bränsle och dels är dagens drivlinor inte energieffektiva. Vägtransporterna elektrifieras i stor utsträckning men hur löser vi utmaningarna för sjöfarten i våra städer? Om möjligheterna som utmanar gamla tankesätt.


Det industriella initiativet Emission Free Waterways utvecklar en lösning där lokalt och hållbart producerad biogas utnyttjas tillsammans med eldrift för att klara pendelbåtstrafikens utmaningar. Hör de olika intressenterna ge sin syn på möjligheter, utmaningar och hur detta kan bli verklighet i närtid.


Medverkande:
Kent Björnberg, Lidingö Kommun
Hans Peters, Nacka Kommun
Andreas Westergren, Eurofeeder
Christer Asplund, Fd näringslivsdirektör, Stockholm Stad