Lägg till i din kalender 2017-10-26 08:00 2017-10-26 09:30 Europe/Stockholm Frukost om framtidens material – en riktigt intressant affär

Framtidens material – en riktigt intressant affär   Det pratas mycket om cirkulära system och bioekonomi, men vad innebär det? Finns det ett andra liv i den varan du just slängt och hur många ton material ligger i träda på kontoret och i garderoben? Materialval och återvinning spar otroliga mängder energi men det gäller att göra…

Barnhusgatan 3, Stockholm

Frukost om framtidens material – en riktigt intressant affär

  • 08:00-09:30
  • Barnhusgatan 3, Stockholm

Framtidens material – en riktigt intressant affär

 

Det pratas mycket om cirkulära system och bioekonomi, men vad innebär det? Finns det ett andra liv i den varan du just slängt och hur många ton material ligger i träda på kontoret och i garderoben? Materialval och återvinning spar otroliga mängder energi men det gäller att göra det till en affär. 


Anmäl dig här!


 

Välkommen till månadens frukostseminarium med Magnus Fransson, affärsutvecklare på Wargön Innovation. Seminariet kommer att handla om smarta material, nya affärsmodeller och värdekedjor som öppnar upp för nya aktörer och affärer som adderar resurseffektivitet.

Materialens påverkan på miljön, framförallt plast och textil, kommer mer och mer i fokus i många olika sammanhang. Samtidigt växer marknaden för båda materialslagen. Lösningen på dessa utmaningar kan vara att vända blickarna mot mer uthålliga råvarukällor och införa betydligt mer resurseffektiva systemlösningar. När vågar vi testa de innovationer som redan finns? Kan Norden ta ledning i utvecklingen och bli en bioekonomins motsvarighet till IT industrins Silicon Valley?

Från klockan 8.00 serverar vi frukost och vid 8.30 startar seminariet.


Varmt välkommen!

 


Sedan 2016 koordinerar Sustainable Innovation ett innovationskluster för energi- och resurseffektiva samhällen som är delfinansierat av Energimyndigheten och bl.a. inkluderar våra frukostseminarier och workshops. Här bryter vi traditionellt stuprörstänkande, invanda mönster och skapar en kreativ miljö för energi- och resurseffektiva innovationer och samarbeten.