Lägg till i din kalender 2018-06-19 09:00 2018-06-19 16:00 Europe/Stockholm Save the date: Slutkonferens DenCity – hållbar stadsutveckling

Är du intresserad av lösningar och tjänster som kan minska trängsel, miljöpåverkan och öka livskvalitén för boende och verksamma i täta stadsdelar? Hållbar stadsutveckling helt enkelt. Då är det här konferensen för dig!  Just nu driver vi projektet DenCity i Göteborg som undersöker och testar nya smarta lösningar för att våra allt tätare stadskärnor ska bli…

Lindholmen Conference Centre, Göteborg

Save the date: Slutkonferens DenCity – hållbar stadsutveckling

  • 09:00-16:00
  • Lindholmen Conference Centre, Göteborg

Är du intresserad av lösningar och tjänster som kan minska trängsel, miljöpåverkan och öka livskvalitén för boende och verksamma i täta stadsdelar? Hållbar stadsutveckling helt enkelt.

Då är det här konferensen för dig! 

Just nu driver vi projektet DenCity i Göteborg som undersöker och testar nya smarta lösningar för att våra allt tätare stadskärnor ska bli mer hållbara och välmående. Det ska vara trevligt att bo i innerstaden, enkelt och rent.

Projektet tar ett helhetsgrepp på både person- och godstransporter. Ett nyckelmoment är att involvera allmänheten i utformningen av lösningarna. Stockholm och Göteborg är testplatser för framtidens nya transportlösningar.

Projektet skall t.ex. gå igenom vilka typer av tjänster man behöver för att lösa livspusslet utan att äga en bil. Det kan vara en ny e-handelstjänst där man får en samlad leverans av paket och matkasse. Eller att man får tillgång till en samlad mobilitetstjänst så som elcykel- och bilpool via sin fastighetsvärd.

Mer information om konferensen kommer att publiceras här längre fram.

Läs mer om projektet >>