Lägg till i din kalender 2017-06-15 09:00 2017-06-15 12:00 Europe/Stockholm Workshop Digitong 2 – tekniklösningar för sensorsystem i betong

Välkommen till den andra workshopen – Digitong Betong är ett av våra viktigaste byggmaterial och är nödvändigt för att bygga såväl hus- som anläggningskonstruktioner. Samtidigt ses digitalisering och trådlösa sensorer som en viktig del för att utveckla byggprocessen. Eftersom betong förekommer i nästan alla typer av byggprojekt är det önskvärt att öka kunskapen om hur…

Barnhusgatan 3, Stockholm

Workshop Digitong 2 – tekniklösningar för sensorsystem i betong

  • 09:00-12:00
  • Barnhusgatan 3, Stockholm

Välkommen till den andra workshopen – Digitong

Betong är ett av våra viktigaste byggmaterial och är nödvändigt för att bygga såväl hus- som anläggningskonstruktioner. Samtidigt ses digitalisering och trådlösa sensorer som en viktig del för att utveckla byggprocessen. Eftersom betong förekommer i nästan alla typer av byggprojekt är det önskvärt att öka kunskapen om hur tekniken kan förbättra betongbyggandet både vad gäller produktivitet, kvalitet och miljö.

Cementa har därför i samarbete med Sustainable Innovation tagit initiativ till att etablera ett forum för att diskutera behovet och nyttan av sensorer i betongkonstruktioner.

Syfte med workshopen

Syftet med denna workshop är att från tekniksidan hitta lösningar som kan lösa de problem och behov vi har identifierat från den första workshopen. Vi bjuder in tvärvetenskapligt för att föda in nya idéer till befintligt branschfolk.

Agenda under dagen:
Kl 9
15 minuter inledning Joachim Lindborg och Robert Larsson
45 minuter Slussen digitaliserat byggprojekt.

Kl 10
20 min Electrotech.se
20 min Cabnet.se
20 min Shute

5 min kaffe

Kl 11.05
Applikations diskussioner (lidingöbron, Slussen, mfl)
kopplingar mellan system, byggprocess och förvaltning
Avslutande diskussion om vilka Forum dessa frågor enklast diskuteras

Kl 12
Gemensam vegetarisk lunch

Vid intresse kan vi fortsätta diskussionerna efter lunch

Läs mer om projekt Digitong >>