Nu testas det nya webbverktyget för effektiv renovering

Categories: Aktuellt

Runt om i landet testas nu det nya webbverktyget som ska hjälpa alla som vill renovera sin villa mer klimatsmart. När renoveringen står för dörren kan man med fördel passa på att energieffektivisera. Det lönar sig både för klimatet och plånboken.

Elräkningen är för hög och det är dags att göra något åt det. Ska man byta fönster eller elementen? Vilka krav bör man ställa på hantverkare och hur följer jag upp resultatet? Det är några av frågorna som dyker upp och som besvaras både i webbverktyget och på informationsträffarna som just nu pågår i Umeå, Karlstad och Stockholm.

– På träffarna har vi sett att det uppskattas att utbyta information med andra, att diskutera erfarenheter, ställa frågor och därmed få hjälp att fatta välgrundade beslut vilket är jättekul när vi nu ses runt om i landet, säger Kristina Landfors, energiexpert på WSP.

Webbverktyget är framtaget av energi- och klimatrådgivarna, BeSmå, Energimyndigheten, Villaägarna, WSP, Sustainble Innovation m.fl och testas nu av alla som är sugna på att testa smarta lösningar eller bara vill ha tips och råd inför sin renovering.

Webbverktyget hittar du här

Läs mer om projekt Effektiv renovering, webbverktyget och alla samarbetspartners…