Accelerationsmöte för en mer hållbar stad – Idéverkstad Innovationslabb

Categories: Aktuellt

Nu har Idéverkstan hållit sin första workshop. Formen var open space och temat hållbar utveckling. “Fantastiskt kul att utveckla idéer på ett nytt sätt”, “spännande att inget är givet utan alla undersöker” och “fick arslet ur vagnen“ var några av kommentarerna efter dagen.

Projektet Idéverkstad Innovationslabb höll sin första workshop torsdagen den 7 februari. Tanken med projektet är att fler ska få möjlighet att prova sina idéer lättare och snabbare för att på så sätt öka innovationskraften inom samhällsbyggnadssektorn. Under workshopen fick alla som ville pitcha en idé eller utmaning. Sedan diskuterades dessa med de andra deltagarna.

Genom diskussionerna formades små projektgrupper som nu i nästa steg kommer att ansöka om förstudiemedel om 100 000 vardera. Sista anmälningsdag är 20 februari och resultaten meddelas runt den 20 mars. Projektet vill på det här sättet skapa tätare relationer mellan aktörer som på olika sätt arbetar med samhällsbyggnad för att tillsammans skapa en smartare och mer hållbar stad.

Projektet drivs av Sustainable Innovation, Urban ICT Arena, Lantmäteriet och KTH. Ytterligare en workshop kommer att hållas senare i vår, alternativt tidig höst. Projektet har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment, en del i satsningen strategiska innovationsområden som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Läs mer >>