Lägg till i din kalender 2018-03-22 08:00 2018-03-22 09:30 Europe/Stockholm Energifrukost: Sveriges smartaste elnät i drift – vilka är utmaningarna?

Sveriges smartaste elnät i drift – vilka är utmaningarna? Idag ställer vi höga krav på tillgängligheten på el och det är en självklarhet att vi alltid skall använda så mycket vi vill, när vi vill. Med allt mer förnybar energi i elnäten blir det dock allt viktigare att vi efterfrågar elen när den finns tillgänglig,…

Barnhusgatan 3, Stockholm

Energifrukost: Sveriges smartaste elnät i drift – vilka är utmaningarna?

  • 08:00-09:30
  • Barnhusgatan 3, Stockholm

Sveriges smartaste elnät i drift – vilka är utmaningarna?

Idag ställer vi höga krav på tillgängligheten på el och det är en självklarhet att vi alltid skall använda så mycket vi vill, när vi vill. Med allt mer förnybar energi i elnäten blir det dock allt viktigare att vi efterfrågar elen när den finns tillgänglig, så att näten klarar trycket. Hur hanterar vi utmaningarna?

Anmäl dig här!

I Sveriges smartaste elnät arbetar vi just nu med att lösa delar av pusslet genom smart styrning av 346 värmepumpar i villor. Snart tillkommer även batterilager, laddboxar och solcellsanläggningar. En annan del av pusslet är hur spelreglerna för framtidens energisystem ska se ut. Vem får egentligen göra vad i ett energisystem?

Välkommen till en efterfrågad frukost där vi diskuterar effektstyrning och efterfrågeflexibilitet samt utmaningarna i att sätta ett regelverk för framtidens energisystem. Talare är Elin Broström, analytiker på Energimarknadsinspektionen och Joachim Lindborg, projektledare på Sustainable Innovation.

Från klockan 8.00 serverar vi frukost och vid 8.30 startar seminariet.

Nytt för i år är även att seminarierna går att följa live via vår Youtubekanal: youtube.com/user/sustsustify

 

Välkommen hälsar vi på Sustainable Innovation!

Läs mer om VäxEl-projektet där vi styr 346 värmepumpar i smarta elnätet >>