Lägg till i din kalender 2018-02-22 08:00 2018-02-22 09:30 Europe/Stockholm Frukostseminarium: Täta städer och elektrifierad godslogistik

Tätare städer, godslogistik och avfallshantering – hur får vi det att fungera? Varmt välkomna till en frukost där vi diskuterar utmaningarna med elektrifiering av gods- och återvinningstransporter, möjligheterna, resultat från projekttester och hur den närmsta framtiden ser ut för godstransporterna i våra städer.   Anmäl dig här   I ett nyligen prisbelönt samarbetet, Älskade Stad,…

Barnhusgatan 3, Stockholm

Frukostseminarium: Täta städer och elektrifierad godslogistik

  • 08:00-09:30
  • Barnhusgatan 3, Stockholm

Tätare städer, godslogistik och avfallshantering
– hur får vi det att fungera?

Varmt välkomna till en frukost där vi diskuterar utmaningarna med elektrifiering av gods- och återvinningstransporter, möjligheterna, resultat från projekttester och hur den närmsta framtiden ser ut för godstransporterna i våra städer.

 

Anmäl dig här

 

I ett nyligen prisbelönt samarbetet, Älskade Stad, har vi demonstrerat en ny lösning där stora dieseldrivna fordon för paketdistribution och återvinning ersätts med ett mindre elfordon. Resultaten blev bland annat effektivare gods- och återvinningshantering, minskad trängsel och fossilfria transporter.

Under arbetets gång har många utmaningar lösts men vissa frågeställningar är fortfarande högst aktuella. Talare är Robin Billsjö, godsstrateg på Trafikkontoret, Stockholms stad, Roland Elander, projektledare på Sustainable Innovation, Erik Wastesson chef för Ragn-Sells servicetjänster och Peter Georén, forskare på KTH. Med i projektsamarbetet är även Vasakronan, Bring, och iTid.

Varmt välkommen att lyssna och diskutera! Från klockan 8.00 serverar vi frukost och vid 8.30 startar seminariet.