Lägg till i din kalender 03/26/2015 : 03/26/2015 : Europe/Stockholm HÅLLBARHETSDAGARNA 26-27 mars

Dag 1 Lyssna till högaktuella ämnen inom energi och hållbarhet med talare som Johan Kuylenstierna, VD på Stockholm Environment Institute, energiminister Ibrahim Baylan, Stephanie Ropenus från Agora Energiewende och Peter Bardenfleth-Hansen, Skandinavienchef på Tesla. Dag 2 får du inspiration och kan vara med och utveckla nästa generations hållbara energilösningar under den stora förmiddagsworkshopen. Delta båda halvdagarna eller den…

Söder Mälarstrand 25, Stockholm

HÅLLBARHETSDAGARNA 26-27 mars

  • Söder Mälarstrand 25, Stockholm

Talare H_dagarna

Dag 1 Lyssna till högaktuella ämnen inom energi och hållbarhet med talare som Johan Kuylenstierna, VD på Stockholm Environment Institute, energiminister Ibrahim Baylan, Stephanie Ropenus från Agora Energiewende och Peter Bardenfleth-Hansen, Skandinavienchef på Tesla. Dag 2 får du inspiration och kan vara med och utveckla nästa generations hållbara energilösningar under den stora förmiddagsworkshopen.

Delta båda halvdagarna eller den som passar dig bäst!

 

PROGRAM 26 mars

Registrering kl 12.30

 

13.00 Inledning och avstamp

Ola Alterå, moderator och VD på Sustainable Innovation

 

New Climate Economy – den nya klimatekonomin!

En stor global rapport visar hur klimatomställningen kan skapa tillväxt och utveckling, inte bara kostnader. Vad kan vi lära av resten av världen? Kan svenska regioner och kommuner skapa en lönsam klimatomställning?

Johan Kuylenstierna, VD på Stockholm Environment Institute

 

Hållbar energi – mer än regering och riksdag

Riksdagspartierna har bestämt sig för att inleda samtal om en hållbar energipolitik. Hur kan vi ta vara på de globala möjligheterna och hur skapar vi rätt förutsättningar för kommuner och företag att bygga Sverige hållbart.

Ibrahim Baylan, Energiminister och Anna-Karin Hatt, f.d. Energi- och IT-minister

 

Vägval el – hur ser framtiden ut?

IVA startar framtidsprojektet vägval el. Hur ser utmaningarna ut och har IVA redan svaret på politikens frågor?

Björn O. Nilsson, VD på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

 

Klimatomställning lokalt och regionalt

En stor del av energi- och klimatomställningen sker lokalt och regionalt. Kan kommuner leda förändringen? Märks den globala klimatomställningen i Malmö och Malå?

Håkan Sörman, VD på Sveriges Kommuner och Landsting

 

14.45-15.15 fikapaus och mingel

 

Tysklands Energiewende – en energirevolution underifrån (eng)

Tyskland avvecklar kärnkraften och bygger sol och vind. Nya möjligheter har öppnats på lokal nivå och för innovativa företag. Vad kan Sverige lära av Tysklands exempel?

Stephanie Ropenus från Agora Energiewende, Berlin

 

Staden där urbana transporter helt förändras av i-road

Franska Grenoble är staden där du syr ihop din resa med den ultrakompakta elbilen i-road. Om överraskande erfarenheter i projektet Ha:mo och möjligheter med nya affärsmodeller och fordon för urbana transporter.

Bengt Dalström, General Manager, External Affairs, Toyota Sweden


Vad bli nästa steg och hur mycket kan Tesla bidra till hållbar mobilitet? (eng)

Tesla är en unik framgångssaga som har blivit både ett prestigemärke och miljöalternativ. Hur fungerar kombinationen och vad händer nu?

Peter Bardenfleth-Hansen, Scandinavian Director, Tesla

 

Elektronikjätten som gör lokala projekt smarta

Smart teknik börjar ändra spelplanen för både energiproducenter och konsumenter. Intel har siktet inställt på digitala lösningar som underlättar omställningen till mer hållbara städer. Vilka lösningar ligger i framkant i idag och vad händer i morgon?

Johan Falk, chef för Intels nya Internet of Things Ignition Lab i Sverige

 

Lokalt skalbart och globalt genomslag – Energidépriset 2015

Tre unika hållbarhetsprojekt som genomförts i kommuner runt om i Sverige är nominerade till Energidépriset. Korta presentationer följs av prisutdelning där energiminister Ibrahim Baylan lämnar över priset till vinnaren.

Juryn består av Maria Wetterstrand f.d. språkrör för Miljöpartiet, Håkan Sörman, VD på SKL, Ola Alterå VD på Sustainable Innovation, Nina Ekelund programdirektör för Hagainitiativet och Markus Robèrt forskare på KTH.

 

17.30 Mingel, buffé och prisutdelning

 

INNOVATIONSWORKSHOP 27 mars

Kaffe och registrering kl 8.00


08.30 Inledning

För dig som vill skapa idéer, nätverk och projekt inom energi och hållbarhet

EU importera fossil energi för 1 miljard euro per dag. Create now är en innovativ workshop för att skapa alternativ. Med Olof Hansson, en av landets mest kända och erfarna kreativa processledare, skapar vi nästa generations hållbara energilösningar. 

Du är i team med globala it-företag, beslutsfattare från energi-, transport- och fastighetsbolag. Under dagen skapar vi utvecklande idéer som utvecklas under dagen, visualiseras av industridesigner och paketeras till projektförslag.

Finns engagemang och en tydlig idé kan Sustainable Innovation om så önskas sedan stödja med projektutveckling och möjligheter till finansiering.

 

12.00 Lunch och avslut